Ζάχαρη στα Social Media

22/02/2016

Ζάχαρη στα Social Media

Nothing is original. Steal from anywhere that resonates with inspiration or fuels your imagination”, Jim Jarmusch, Film Director

Δύο διάσημες κυρίες που μας εμπνέουν και αγαπάμε να ζηλεύουμε!

Linda Lomelino

http://callmecupcake.se

Η πασίγνωστη ανά τον κόσμο Linda (μόνο ο λογαριασμός της στο Instagram αριθμεί 669χιλ. followers) κατοικεί στη Σουηδία, σε μια μικρή πόλη της δυτικής ακτής.

Ξεκίνησε το 2009 να φωτογραφίζει τα cupcakes της και μέσα σε λίγες εβδομάδες είχε το δικό της food blog. Μέσα από τη δουλειά της συνδυάζει τις δύο μεγάλες της αγάπες, τη ζαχαροπλαστική και τη φωτογραφία.

Οι φωτογραφίες των εδεσμάτων της μαγεύουν! Λατρεύει τις μεγάλες χρωματικές αντιθέσεις ανάμεσα στις λευκές ή ροζ τούρτες και τάρτες της και στα σκουρόχρωμα ή εντελώς μαύρα πιάτα και τραπέζια στα οποία τις φωτογραφίζει. Αναφερόμενη στις φωτογραφίες της, επισημαίνει ότι τις χαρακτηρίζει η «σκανδιναβική μελαγχολία» (“nordic melancholy”), όπου το χαρούμενο και το φωτεινό συνυπάρχει με το σκοτεινό και το ατμοσφαιρικό, στοιχεία σύμφυτα με τις καιρικές συνθήκες αλλά και την κουλτούρα του λαού της.

Οι γλυκές δημιουργίες της παρουσιάζονται φωτογραφικά περιτριγυρισμένες ή καλυμμένες με λουλούδια εποχής αλλά και παλιά αντικείμενα όπως φωτογραφικές μηχανές, μινιατούρες παιχνιδιών κ.ά.

Elizabeth Evelyn Kirby

http://localmilkblog.com

Η ταλαντούχα Beth από το Τενεσί μας συστήνεται ως στυλίστρια, φωτογράφος, συγγραφέας και δημιουργός συνταγών!

Οι συνταγές της εμπνέονται από την «τελειότητα της ατέλειας» (“the perfection of imperfection”), την απλότητα στον τρόπο ζωής, την ομορφιά των μικρών πραγμάτων, όπως μια ροδακινόπιτα, ένα ποίημα, μία φωτογραφία.

«Θέλω να εκτιμώ κάθε άρωμα, κάθε υφή, κάθε εποχή, κάθε γεύση», αναφέρει χαρακτηριστικά στο blog της, μέσα από το οποίο μοιράζεται φωτογραφίες από τις δημιουργίες της, τα υλικά που χρησιμοποιεί, το λερωμένο με ζάχαρη τραπέζι της, την πετσέτα που σκουπίζει τα χέρια της, το φλιτζάνι του καφέ της, το βιβλίο που διαβάζει, τα λευκά άνθη που προτιμά.

Άννα

Our precious

Sign up to newsletter