Συνταγή Για Gingerbread Λιχουδιές!

21/12/2022

Συνταγή Για Gingerbread Λιχουδιές!

Ένα γλυκό όνειρο μικρών και μεγάλων, μία γεύση με πολλές χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις!
Η αγαπημένη συνταγή για gingerbread μπισκότα και γλασαρισμένα σπιτάκια, σε μία εκδοχή από την Jenna Fields της Sweet Stamp.
Προετοιμαστείτε να γεμίσει το σπίτι μοσχοβολιστά μπαχαρικά!
Η συνταγή βγάζει 32 μπισκότα.
Μπορείτε να τα φτιάξετε όλα αμέσως ή να τοποθετήσετε ένα μέρος της ζύμης στην κατάψυξη για επόμενη φορά.
 
Υλικά:
175γρ Μαύρη ζάχαρη
85γρ Golden Syrop (ή 100γρ μέλι)
100γρ Βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
350γρ Αλεύρι απλό
1 κ.γλ. Σόδα μαγειρική
1 κ.σ. Τζίντζερ σκόνη
1/2 κ.σ. Κανέλα
2 κ.γλ. Γαρίφαλο
1 αυγό (ελαφρά χτυπημένο)
 
 
Διαδικασία:
Ανακατέψτε στο μίξερ το βούτυρο, το σιρόπι (αν βάλετε μέλι, τοποθετήστε το για λίγα δευτερόλεπτα στον φούρνο μικροκυμάτων να γίνει πιο ρευστό-όχι να καεί!) και τη ζάχαρη μέχρι να ενσωματωθούν.
Σε ένα μπολ βάλτε το αλεύρι, τη σόδα, τα μπαχαρικά και ανακατέψτε.
Προσθέστε το μίγμα βουτύρου στα στεγνά υλικά και μετά το αυγό.
Ζυμώστε μέχρι να ενσωματωθούν και να μην κολλάει το υλικό στα τοιχώματα του μπολ.
Τυλίξτε σε διάφανη μεμβράνη και τοποθετείστε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς.
Βγάζετε από το ψυγείο και αφήνετε λίγο σε θερμοκρασία δωματίου.
Μετά με τον πλάστη ανοίγετε τη ζύμη σε πάχος περίπου 3-5χιλ. και κόβετε με τα αγαπημένα σας κουπάτ!
Ψήνετε για 8-10 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Μπορείτε να διακοσμήσετε με γλάσο ζάχαρης ή ζαχαρόπαστα.
 
 
Καλή επιτυχία!
Φωτογραφικό υλικό από το Sweet Stamp και την Emily του Handmade Farmhouse.
 
 

Our precious

Sign up to newsletter