Σοκολατόπιτα με Ροδάκινα

29/07/2016

Σοκολατόπιτα με Ροδάκινα

Φανταστείτε παρακαλώ ότι σήμερα σας παρουσιάζω έναν σοκολατένιο καμβά…!

Άπειρες δυνατότητες πειραματισμού με πρόσθετα υλικά, συσσωρευμένες δόσεις σοκολατένιας απόλαυσης, γευστικός παράδεισος  για όλες τις εποχές και για όλα τα γούστα (γήινα και γαλαξιακά!).

Το βασικό μείγμα επιδέχεται προσθήκες φρούτων και ξηρών καρπών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι από μόνο του χάνει τη μυθική του αίγλη.

Εγώ, ας πούμε, βρήκα στη λαϊκή αγορά της γειτονιάς μου, υπέροχα ροδάκινα και νεκταρίνια. Καθώς μου αρέσουν πολύ με τη σοκολάτα, αποφάσισα να σας παρουσιάσω το πάντρεμά τους. Το ίδιο μπορεί να γίνει με μια χούφτα τραγανά κεράσια, αφού πρώτα αφαιρέσετε το κουκούτσι τους και τα κόψετε στη μέση.

Κατάλληλο για παιδικά πάρτυ και θεματικούς, γλυκύτατους μπουφέδες, καθώς αυτά τα σοκολατένια κομμάτια, φιγουράρουν εξαίσια στα στυλάτα, πολύχρωμα σακουλάκια που θα βρείτε στο partyalphabet.gr

Όσοι είστε  τρελαμένοι οπαδοί της οικογένειας των σοκολατένιων brownies, των σοκολατοπιτών εν γένει και όλων των παχύρευστων μειγμάτων με κακάο, τότε ανάψτε τον φούρνο, βάλτε μουσική, καλέστε τους φίλους σας και αφεθείτε στην τελετουργία της απόλυτης σοκολατένιας κατάνυξης!

Υλικά:

Για 8 μεγάλες μερίδες,

160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

350 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη

45 γρ. άγλυκο κακάο σε σκόνη

230 γρ. βούτυρο

350 γρ. καστανή  ζάχαρη

2 μεσαία ροδάκινα ή νεκταρίνια κομμένα σε φέτες

5 αβγά (μεσαίο μέγεθος, περίπου 300γρ.)

Αρωματίστε κατά βούληση με βανίλια, κανέλα, στιγμιαίο καφέ ή με μαγικές σταγόνες αρωμάτων και γεύσεων που θα βρείτε στο partyalphabet.gr

Εκτέλεση:

Σε πολύ χαμηλή φωτιά ή σε bain-marie τοποθετώ το βούτυρο και τη ψιλοκομμένη σοκολάτα. Ανακατεύω μέχρι να λιώσουν και να γίνουν ένα γυαλιστερό μείγμα.

Κλείνω εντελώς τη φωτιά, χωρίς να αποσύρω το σκεύος. Ρίχνω την καστανή ζάχαρη και ανακατεύω συνέχεια μέχρι να ενσωματωθούν.

Αφαιρώ τώρα, όχι νωρίτερα, το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτω τα αβγά ένα-ένα καθώς και το άρωμα που επιθυμώ.

Ανακατεύω λίγο και απαλά, γιατί αν το παρακάνω… θα καταλήξω με ένα μείγμα για σοκολατένιο κέικ και όχι αυτό το μαστιχωτό, fudge μείγμα που επιδιώκω.

Προσθέτω το αλεύρι, το κοσκινισμένο κακάο και αναμιγνύω για λίγο.

Ρίχνω το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι περίπου 18x26 και προσθέτω στην επιφάνεια, βυθίζοντας ελάχιστα, τις φέτες από τα φρούτα.

Πασπαλίζω με καστανή ζάχαρη και ψήνω στους 180 βαθμούς κελσίου για αυστηρά 30 λεπτά.

Βγάζω από τον φούρνο  και αφήνω (αν βρω τη δύναμη και την υπομονή!) να σταθεί για μία ώρα περίπου. Έτσι θα κοπεί καλύτερα σε κομμάτια, ειδικά αν το αφήσω μια νύχτα στο ψυγείο. Γαρνίρω με κρέμες, σιρόπια, μαρμελάδες, παγωτό, σαντιγί, τριμμένο μπισκότο, κομμάτια σοκολάτας, φιλέ αμυγδάλου, κομμένα φρούτα… ουφ! Η σοκολάτα πάει με όλα!

Καλή όρεξη και καλό γευστικό ξεφάντωμα!

Φωτεινή

Our precious

Sign up to newsletter