Η διαχρονική κομψότητα ενός σουβέρ

02/09/2016

Η διαχρονική κομψότητα ενός σουβέρ

Στον απόηχο του γαλλικού sous-verre, συναντάμε το γνωστό σε όλους μας σουβέρ, δηλαδή αυτό που τοποθετείται κάτω από το ποτήρι ή θα λέγαμε ανάμεσα στην επιφάνεια του επίπλου και τη ζεστή βάση του φλιτζανιού ώστε να μην λερωθεί ή αλλοιωθεί το έπιπλο.

Τα συναντάμε και σαν paper doilies, χάρτινα σεμέν που εξυπηρετούν κάθε μορφή σερβιρίσματος κυρίως γλυκών παρασκευασμάτων και ζεστών ροφημάτων.

Μνήμες έχουμε όλοι φυσικά. Όπως εγώ τη γιαγιά μου να κερνάει το Δεκαπενταύγουστο αμυγδαλωτά όλη τη γειτονιά, καμαρώνοντας για τα χειροποίητα γλυκά της και τα χαριτωμένα, ολόλευκα κεντητά σουβέρ της. 

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια  τα paper doilies είναι η τελευταία λέξη της μόδας στη διακόσμηση καθώς εξυπηρετούν απόλυτα τη δυναμική τάση του vintage-chic και ό,τι σχετίζεται με το στολισμό του συγκεκριμένου ύφους.

Ταιριάζουν υπέροχα με κραφτ επιφάνειες, δίνουν άλλον αέρα και φινέτσα σε περιτυλίγματα δώρων και wedding favors, αλλάζουν όψη σε γυάλινα βάζα, γίνονται ρομαντικές γιρλάντες και διακοσμούν σαν δεύτερο σώμα κάθε χάρτινη συσκευασία.

Η μητέρα μου μού φωνάζει να προσθέσω ότι τα εφαρμόζει πάνω σε κέικ ταψιού και πασπαλίζει με ζάχαρη άχνη ώστε να εμφανιστούν μετά τα περίτεχνα κεντήματα…

Πάρτε ιδέες από τις φωτογραφίες, εξοπλιστείτε με πολλά και διαφορετικού μεγέθους paper doilies και δώστε στη διακόσμηση την ατμόσφαιρα κομψότητας που της αξίζει.

Photos via Pinterest

Φωτεινή

Our precious

Sign up to newsletter