Ανακαλύψτε την καινούργια τεχνική διακοσμητικής ζαχαροπλαστικής!

05/06/2019

Ανακαλύψτε την καινούργια τεχνική διακοσμητικής ζαχαροπλαστικής!

Fault Line Cake! Ένα εντυπωσιακό και ακίνδυνο «ρήγμα» συνταράσσει εδώ και λίγο καιρό τα social media, καθώς δημοφιλή profiles από όλον τον κόσμο που ασχολούνται με τη διακοσμητική ζαχαροπλαστική, παρουσιάζουν μία καινούργια τεχνική που έγινε ήδη μόδα και φαίνεται να είναι η νέα τάση στη διακόσμηση των cakes!

Ποιος είναι ο επόμενος που θα ανακαλύψει την πιο εντυπωσιακή και πρωτότυπη τάση στη διακοσμητική ζαχαροπλαστική; Ποιος θα συνδυάσει τεχνική, φαντασία και ταλέντο με τον πιο ιδιαιτερο τρόπο;

Αυτό το ερώτημα κρατάει άγρυπνους τους απανταχού ζαχαροτέχνες, καθώς οι επιδόσεις τους στην κούρσα του γλυκού ανταγωνισμού αποτελούν θέμα συζήτησης στο Instagram, το Pinterest και το YouTube, ενώ οι παρουσιάσεις τους συχνά αφήνουν άφωνους ακόμα και όσους δεν ασχολούνται με την τέχνη των γλυκών.

Τις τελευταίες εβδομάδες στα social media κυκλοφορούν videos, tutorials και ασφαλώς φωτογραφίες που παρουσιάζουν μία νέα μόδα στον στολισμό της τούρτας, τα χαρακτηριστικά της οποίας είναι η χρήση άριστης πυκνότητας βουτυρόκρεμας και η δημιουργία ενός οριζόντιου «ρήγματος» που χωρίζει την τούρτα σε δύο ευδιάκριτα τμήματα. Η νέα αυτή τεχνική έχει επικρατήσει με το όνομα “Fault Line Cake”, ενώ οι σχετικές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνοδεύονται από τα hashtags #faultlinecake #faultlinecakes και #faultline. 

Εύκολη, χωρίς απαραίτητη χρήση πολύπλοκου εξοπλισμού και με δυνατότητες ποικίλης διαμόρφωσης, σχεδίων και θεμάτων, η νέα τάση μας ξαφνιάζει με μία εσωτερική χαραμάδα στο κεντρικό τμήμα του cake ενώ πάνω και κάτω ξεπροβάλει πληθωρική, με ακατέργαστο φινίρισμα, μία πλούσια στρώση βουτυρόκρεμας που στις περισσότερες περιπτώσεις «ντύνεται» με χρυσό, μεταλλικό χρώμα θυμίζοντας μία ρωγμή σε πολύτιμο πέτρωμα. Το τμήμα που παραμένει στο κέντρο της τούρτας, το λεγόμενο «ρήγμα» διακοσμείται με χρωματιστά sprinkles, ζωγραφίζεται ή στολίζεται με λουλούδια και βρώσιμα διακοσμητικά.

Γνωρίζουμε ήδη ότι οι λάτρεις της διακοσμητικής ζαχαροπλαστικής θα σπεύσετε να δοκιμάσετε τη νέα αυτή τεχνική, καθώς το ίδιο θα κάνουμε και εμείς!

Για άριστης ποιότητας υλικά και εξειδικευμένο εξοπλισμό, επισκεφθείτε το Cake Shop του Partyalphabet.gr!

Περιμένουμε φωτογραφίες από τις δημιουργίες σας!

Photo credits @mmmdessert @cakedesignbysheri @starbirdbakehouse @cakes_by_elizabeth @cutelymade

Φωτεινή + Άννα

Our precious

Sign up to newsletter